YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik yılbaşı hindisi ve iç pilav nasıl yapılır?

Yılbaşı akşamının olmazsa olmazı hindi ve iç pilav için çok pratik ve lezzetli bir tarifimiz var. Ceren Demirel püf noktalarıyla paylaştı...

profil
Ceren Demirel
27.12.2020
Pratik yılbaşı hindisi ve iç pilav nasıl yapılır?

Malzemeler

•    1 hindi but
•    Tereyağı
•    Fırın torbası
•    1 kaşık un 

Sos malzemeleri:
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    2 yemek kaşığı salça
•    1 tatlı kaşığı bal
•    Kekik, sarımsak tozu
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

•    Tüm sos malzemesini güzelce karıştırın ve hindinin her tarafına bolca sürün.
•    1 kaşık unla çalkaladığınız fırın torbasına hindiyi yerleştirin.
•    Üzerine parça parça tereyağı yerleştirin.
•    Torbanın ağzını kilitleyin ve birkaç yerinden delik açın.
•    180 °C ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika pişirin.

 

Not: Tüm hindiden yapacaksanız sos malzemelerini 2 katına çıkartın ve   170°C ‘de 3 ½ saat pişirin.


•    1 su bardağı pirinç
•    1 orta boy soğan
•    Çam fıstığı & kuş üzümü
•    ¾ çay bardağı zeytinyağı (tereyağı da olur)
•    ½ çay kaşığı yenibahar & tarçın
•    Dereotu
•    Soyulmuş kestane (isteğe bağlı)


Ön hazırlık: Pirincinizi tuzlu sıcak suda en az 30 dakika bekletin

• Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ve çam fıstığıyla beraber fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
• Suda beklemiş pirinci bol suda yıkayın ve süzün.
• Pembeleşen soğanların üzerine pirinç, üzümler ve baharatları da ekleyip 5-10 saniye kavurduktan sonra pirinç ölçünüzün 1 ½ katı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte demleyin.
• Dileyenler bu demleme kısmında kestane de ekleyebilir.
• Pilav piştikten sonra (ortalama 8-10 dakika) ince kıyılmış dereotu ilave edin. Afiyet olsun :)

Bonus: Fark yaratan 5 pratik sos tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler