Malzemeler
• 1 hindi but
• Tereyağı
• Fırın torbası
• 1 kaşık un
Sos malzemeleri:
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı bal
• Kekik, sarımsak tozu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
• Tüm sos malzemesini güzelce karıştırın ve hindinin her tarafına bolca sürün.
• 1 kaşık unla çalkaladığınız fırın torbasına hindiyi yerleştirin.
• Üzerine parça parça tereyağı yerleştirin.
• Torbanın ağzını kilitleyin ve birkaç yerinden delik açın.
• 180 °C ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika pişirin.
Not: Tüm hindiden yapacaksanız sos malzemelerini 2 katına çıkartın ve 170°C ‘de 3 ½ saat pişirin.
Ön hazırlık: Pirincinizi tuzlu sıcak suda en az 30 dakika bekletin
• Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ve çam fıstığıyla beraber fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
• Suda beklemiş pirinci bol suda yıkayın ve süzün.
• Pembeleşen soğanların üzerine pirinç, üzümler ve baharatları da ekleyip 5-10 saniye kavurduktan sonra pirinç ölçünüzün 1 ½ katı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte demleyin.
• Dileyenler bu demleme kısmında kestane de ekleyebilir.
• Pilav piştikten sonra (ortalama 8-10 dakika) ince kıyılmış dereotu ilave edin. Afiyet olsun :)