Pide sevenleri hemen buraya alalım. Pide sevilmez mi ama? Hele bir de evde bol malzemeli yapılmışsa… Sizinle çok sevdiğim pratik pide tarifimi paylaşmak istiyorum. Özellikle Ramazan ayında pideleri fazla aldığımızda bayatlıyor. Bu tarifin ertesi gün iftara veya o gün sahurda yemeğe dönüştürülebilmesi için çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Malzemeler
1. Soğanları ince dilimleyip tavaya 1 kaşık zeytinyağı ile alın. Kavurduğunuz soğanların içerisine 1 kaşık domates salçası ilave edip kavurma işlemine devam edin.
2. Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayıp tavanın içerisine atın. Ardından kıymayı ekleyip kısık ateşte hafifçe kavurun. İçerisinde tuz karabiber ve kırmızı toz biber ilave edin.
3. Bir bıçak yardımıyla pidenizin ortasını açıp üst kısmını dikkatlice çıkartın.
4. Kavurduğunuz kıymalı karışımı pidenin içerisine alın. Üzerine yumurtaları dikkatlice kırın.
5. Yumurta sarısını ekmeğin kenarlarına sürüp önceden ısıttığınız fırının içerisinde 15 dakika kadar pişirin.
6. İnce ince doğradığınız yeşil soğanı ve maydanozu da fırından çıktıktan sonra üzerine serpiştirin.
İpucu: Kıymayı tencereye koyduktan sonra çok fazla pişirmenize gerek yok fırında pişecektir. Yumurtaları kırdıktan sonra tepsinizi fırının en üst kısmına yerleştirirseniz yumurtalarınız daha kısa sürede pişecektir.