Akşam yemeğine hem lezzetli, hem de renkli bir yemek hazırlamak isterseniz, sarı ve kırmızı dolma biberlerle hazırlanan bu tavuk şiş tarifini mutlaka deneyin
500 gram tavuk but, iri kuşbaşı şeklinde doğranmış
2 adet kapya biber ve sarı biber
1 adet kuru soğan
Tavuk marinasyonu için:
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
İnce kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı
Tüm marinasyon malzemesini bir kapta güzelce karıştırın ve içine kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edin. Tavuklar en az iki saat bu karışımın içinde beklesin.
Daha sonra biber ve soğanları da tavukların boyutunda doğrayın.
Tahta şiş çubuklarına sırayla bir tavuk, bir biber ve bir soğan şeklinde geçirin.
Daha sonra tavukları ızgara tavasında ya da 180°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.