YAŞAM - YEME - İÇME

Sebze köftesi nasıl yapılır?

Vejetaryen olduğu kadar da lezzetli bir tarifle karşınızdayız... Ceren Demirel sosuyla fark yaratan bir sebze köftesi tarifi paylaştı.

profil
Ceren Demirel
31.01.2021
Sebze köftesi nasıl yapılır?

•    1 çay bardağı maş fasülyesi
•    100 gr mantar
•    2 küçük ağaççık karnabahar
•    1 havuç
•    Maydanoz & dereotu
•    1 kuru soğan (rendelenmiş)
•    1 yumurta
•    1 çay bardağı galeta unu

Sos için:
•    100 gr mantar
•    ½ paket krema
•    2 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı tereyağı


• Maş fasülyesini iyice açılıp yumuşayana kadar haşlayın.
• Mantarları ve karnabaharı bıçakla incecik kıyın kıyma gibi, havucu rendeleyin ve yüksek ateşte azıcık zeytinyağı ekleyip 5-6 dakika pişirin.
• Bir kaba suyunu süzdüğünüz maş fasülyesini, ılınmış mantarlı karışımı ve kalan tüm malzemeyi katıp güzelce yoğurun.
• Yuvarlak toplar yapıp fırın kabına dizin.
• 180° ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.

Sosu için: Mantarları dilediğiniz şekilde doğrayıp tereyağı ve dövülmüş sarımsak ile orta ateşte sık sık çevirerek pişirin, en son kremayı da ekleyip 30-40 saniye daha pişirip, köfteler fırından çıkınca sıcak olarak üzerine dökün.

Bonus: Kremalı mantarlı makarna tarifi
 


Önceki ve Sonraki
Haberler