1su bardağı: 200 ml kullanılmıştır
Hepsini karıştırın, çikolatalar eriyince bir su bardağı kadar kenara ayırın. Sıcak çikolata konsantreniz hazır. Bunun bir kısmını yapacağımız keke sos olarak kullanabilir, bir kısmını da sıcak çikolata olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer sıcak çikolata yapmak isterseniz; tarifi yazımın en altında bulacaksınız.
Kalan karışım ile kek yapmaya devam ediyoruz.
*Çay kaşığı ucu ile tuz
Sırayla hepsini ekleyip karıştırın. 18 cm’lik kalıba yağlı kağıt yerleştirin, harcı yayın. Üzerine bolca çikolata ve dilerseniz biraz donmuş vişne ekleyin. Önceden ısınmış 180 derecede fırında 25-30 dakika pişirin.
Çıkarınca henüz sıcakken, kenara ayırdığımız konsantre sıcak çikolatadan sos olarak sürebilirsiniz, pasta gibi oluyor.
Son olarak ayrılan konsantre ile sıcak çikolata yapmak için; 1 su bardağı sıcak süte, ayırdığımız sos karışımdan 2 kaşık ekleyip ısıtmamız yeterli, afiyet olsun. Yoğun seven daha çok ekleyebilir :)