YAŞAM - YEME - İÇME

Tarhana ve fasulyeden sağlıklı atıştırmalık tarifi

Bu sağlıklı ve pratik atıştırmalığın içindekileri duyunca çok şaşıracaksınız! Çantanıza atıp gün içinde açlığınızı bastırabileceğiniz bu lokmalıklar bildiğimiz tarhana ve kuru fasulyeden yapılıyor. Okan Filizçay, sevenler için çörek otunun da tarife çok yakıştığını belirtiyor

profil
BT Ekip
29.09.2024
Tarhana ve fasulyeden sağlıklı atıştırmalık tarifi

1 su bardağı: 200 ml

Tarife göre yaklaşık 3 fırın tepsisi çıkıyor.

 

  • 3 su bardağı haşlanmış fasulye 
  • Yarım su bardağı toz tarhana
  • 1 yumurta 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Haşlanmış fasulyeyi robottan geçiriyoruz. Püre haline getirmeden un ufak ediyoruz.

Tüm malzemeleri karıştırıp akışkan bir hamur yapıyoruz. (Tarhananız biraz taneliyse blenderda öğütüp inceltiyoruz)

İki tatlı kaşığı yardımıyla minik lokmaları fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden 180 derecede ısınmış fırına 30 dakikalığına gönderiyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler