Malzemeler
• 2 adet organik yumurta,
• 2+1/2 yufka
• 1 bardak eski kaşar,
• Biraz paprika,
• ¾ bardak tereyağı,
• 1 bardak süt
Nasıl Hazırlanır?
• Yumurtaları bir kasenin içine kırın.
• Eritilmiş tereyağı ve ardından sütü de ekleyin ve karışımı güzelce çırpın.
• Az miktarda tuz serpin, karabiber ve biraz da paprika ekleyin çırpmaya devam edin.
• Böreği pişireceğiniz tavayı tezgahın üzerine alın.
• Tavanın tabanına biraz zeytinyağı alın ve elinizle yağı tavaya yedirin.
• Yufkalardan birini tavaya alın ve kenarları dışarıda kalacak şekilde ortasına yerleştirin.
• Kalan yufkalardan birini elinizle gelişi güzel koparın ve hazırladığınız yumurtalı karışıma batırıp güzelce yedirin.
• Daha sonra yufka parçalarını tavadaki yufkanın ortasına alın.
• Hazırladığınız sostan bir miktar da tavaya yerleştirdiğiniz yufkaların üzerinden gezdirin.
• Kaşar peynirini elinizle gelişi güzel ufaltın ve onları da yufkaların üzerine serpin.
• Kalan yufkayı da yumurtalı karışıma batırın ve onu da peynirlerin üzerinden bırakın.
• Yufkaların üzerine, kasede kalan sostan biraz daha gezdirin.
• Son olarak alt tabana yerleştirdiğiniz yufkanın sarkan kısımlarını üzerinden kapatın ve tavayı ocağa alın.
• Tavanın kapağını kapatın ve altı güzelce pişene kadar pişirin.
• Bir tarafı piştikten sonra tavayı kapağı ile birlikte ters çevirin ve bu kez de böreğin diğer tarafını çevirin.
• Böreği bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.
Malzemeler
• 1 orta boy salatalık,
• 1 orta boy kırmızı biber,
• 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane,
• 2 yemek kaşığı konserve dilimlenmiş mantar,
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
• 5 adet doğranmış çeri domates,
• 5 adet haşlanmış yumurta,
• 1 yemek kaşığı doğranmış ceviz,
• 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin,
• Tuz
• Karabiber
Nasıl Hazırlanır?
• Kırmızı biber, domates, zeytin ve salatalıkları doğradıktan sonra derin bir salata kasesinin içinde birleştirin.
• Ardından dilimlenmiş mantarı, doğranmış cevizi ve nane yapraklarını da ilave edin.
• Üzerine biraz tuz serpin ve zeytinyağı da gezdirdikten sonra tüm malzemeleri harmanlayarak güzelce karıştırın.
• Yumurtaları haşlayın ve halka şeklinde dilimledikten sonra salatanın üzerine yerleştirerek servis edin.
Malzemeler
• 1.5 litre su,
• 2 bardak kiraz konservesi (Metro Chef’in konservesini tercih edebilirsiniz)
• Yarım limonun suyu,
• 1 çubuk tarçın,
• 2 çorba kaşığı toz şeker
Nasıl Hazırlanır?
• Suyu bir tencerenin içerisine alın.
• Ardından şekeri de ekleyin.
• Son olarak suyu süzülen kirazları, limon suyunu ve tarçını da ekleyip tencereyi ocağa alın ve altını açın.
• Şeker iyice eriyip ağırlaşana kadar ortalama 15 dakika orta ateşte pişirin.