• Öncelikle çikolata derin bir mutfak kabına koyulur.
• Tereyağ eritilir ve çikolataya eklenip çikolata eriyinceye kadar karıştırılır.
• Diğer taraftan yumurta ve şeker çırpma aleti ile çırpılır.
• Birleştirme esnasında kabaran yumurta karışımını, un ve kakaodan çikolatalı karışıma azar azar ilave ederek alttan yukarı karıştırarak (karışımı söndürmemek amacı ile alttan yukarı karıştırma işlemi uyguluyoruz) brownie harcını elde ediyoruz.
• Toz şekeri tavaya alıp kısık ateşte eritip rengi değişinceye kadar ara ara tavayı sallıyoruz.
• Ardından şeker koyu karamel rengi aldıktan sonra içerisine kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
• Kıvamı koyulaşmaya yakın içerisine tereyağ eklenir ve rengi çok fazla kararmadan altı kapanır ve soğutulmaya bırakılır.
• İlk olarak karamel yapılır ve soğutulur.
• Ardından tuzlu taban yapılır ve hazır bulundurulur.
• Brownie karışımı da hazırlandıktan sonra tabana brownie harcı dökülür ve içerisine belirli noktalara karamel damlatılır (karamel yoğun ve koyu olacağı için dibe çökecektir).
• Ardından en üste, ayırdığımız tuzlu krakerler tek sıra olacak şekilde dizilir.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika arası pişirilir.
• Fırından çıkardığımız brownie ılıdıktan veya tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
• İçini hafif akışkan isterseniz 25 dakika yeterli olacaktır.
Not: Dilerseniz kalan karameli ısıtıp servis esnasında brownie üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Bonus: Vişneli brownie tarifi