Çayın ya da kahvenin yanında kek yemeyi seviyorsanız, bugün onların yanında cevizli kek yapmaya ne dersiniz? Yanıtınız evetse, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği vegan cevizli kek tarifini mutlaka deneyin
Malzemeler
1.5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
½ çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
¾ toz şeker
¾ su bardağı + 1 çorba kaşığı bitkisel süt
¼ su bardağı espresso
¼ su bardağı ceviz yağı
Üzeri için:
¼ su bardağı pekmez
¼ su bardağı espresso
1½ çiğ kaju
Kırık ceviz
Yapılışı
Kajuları bir gece suda bekletin ve suyunu süzerek kullanın.
Pekmez ve espressoyu blender’da çekin. Yavaş yavaş kajuları ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4-5 saat dolapta soğutun.
Un, ceviz, karbonat, kabartma tozu ve şekeri bir kapta karıştırın.
Süt, sıvı yağ ve espressoyu başka bir kapta karıştırın.
Sıvıları, kuru malzemenin içine ekleyin ve sadece homojen olana kadar karıştırın.
Karışımınızı kek kalıbına dökün.
165 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, piştiyse çıkarın.
Kekiniz soğuyunca üzeri için yaptığınız karışımı sürün ve kırık cevizle süsleyip servis edin.