Ben bu tarifi Uzakdoğu Mutfağı'nın “ramen" adlı noodle & et ana malzemeyle çorba gibi hazırlanan en temel yemeklerinden esinlenerek hazırladım ancak hayvansal gıda kullanmadım. Dilerseniz siz et ya da et suyu ekleyebilirsiniz.
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 çay bardağı firik bulguru (istediğiniz başka bir bulgur da olur)
• 1 adet tatlı patates
• 4-5 yaprak kale yaprağı (bulamazsanız pazı da olur)
• 1 kaşık acı biber salçası
• 2 diş sarımsak
• 3-3½ su bardağı su
• Kimyon & tuz & karabiber
Yapılışı
Güveç kabınızın içine patatesleri küp küp doğrayarak, kale yapraklarını da irice doğrayarak koyun. Kalan tüm malzemeyi de ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.