YAŞAM - YEME - İÇME

Vejetaryen güveç tarifi

Ben bu tarifi Uzakdoğu Mutfağı'nın “ramen" adlı noodle & et ana malzemeyle çorba gibi hazırlanan en temel yemeklerinden esinlenerek hazırladım ancak hayvansal gıda kullanmadım. Dilerseniz siz et ya da et suyu ekleyebilirsiniz.

profil
Ceren Demirel
11.07.2020
Vejetaryen güveç tarifi

•    1 çay bardağı haşlanmış nohut
•    1 çay bardağı firik bulguru (istediğiniz başka bir bulgur da olur)
•    1 adet tatlı patates
•    4-5 yaprak kale yaprağı (bulamazsanız pazı da olur)
•    1 kaşık acı biber salçası
•    2 diş sarımsak
•    3-3½ su bardağı su
•    Kimyon & tuz & karabiber


Güveç kabınızın içine patatesleri küp küp doğrayarak, kale yapraklarını da irice doğrayarak koyun. Kalan tüm malzemeyi de ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.


Önceki ve Sonraki
Haberler