Malzemeler:
• 250 gr bitter çikolata
• 4 adet yumurta
• 160 gr tereyağ
• 160 gr esmer şeker
• 7 gr kakao (1 yemek kaşığı)
• Bir fiske tuz
• 100 gr vişne
Yapılışı:
• Brownieye başlarken önce fırını turbo ayarda 180 dereceye ayarlayalım.
• Ardından bir tavada tereyağı eriyinceye kadar ısıtın.
• Eriyen tereyağını, bir kabın içerisine döktüğümüz çikolatanın üzerine koyup eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
• Diğer tarafta yumurtayı ve şekeri renk değişinceye ve kıvamı homojen oluncaya kadar çırpıyoruz.
• Bir kasede un, kakao ve tuzu harmanlıyoruz.
• Ardından terayağlı çikolata karışımına sırasıyla toz karışımlar ile birlikte kabarttığımız yumurta karışımından yavaş yavaş ekliyoruz.
• Birleşimi çok fazla hızlı karıştırmadan birbirine yedirmelisiniz.
• Brownie karışımını 20*20 yağlı kâğıt serilmiş kalıba döküp üzerine belirli aralıklarla vişneleri koyun ve üzerine hafif baskı yapın.
• Ardından önceden ısıtılmış fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
• 30 dakika sonra oda sıcaklığında soğutup servis edebilirsiniz.
Notlar:
• Yumurtaları oda sıcaklığında beklettikten sonra çırpma işlemi yapın.
• Çırparken tek yönde çırpmaya özen gösterin.
• Karışımı birleştirirken alttan yukarıya doğru spatulayı karıştırın.
• Çok fazla karıştırırsanız kabarmış yumurtalar sönebilir, brownieniz istenilen şekilde pişerken kabarmaz.
• Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika hiç açmayın, fırınınızın ayarı nedeniyle çok pişebilir kontrollü pişirin ve 30 dakika sonrasında daha fazla bekletmeyin.
• Fırından çıkardıktan ve tamamen soğuttuktan sonra servis edin, içi nemli ve ıslak olacaktır.