•60 gr (1 çay bardağı) çiğ fındık
•30 gr (1/2 çay bardağı) ceviz
•30 gr (1/2 çay bardağı) çiğ badem
•4-5 orta boy hurma
•1 çay kaşığı limon suyu
Dolgu Malzemeleri
•140 gr 1 saat ılık suda bekletilmiş çiğ kaju
•60 ml agave şurubu ( bal ya da elma suyu konsantresi de kullanılabilir)
•80-90 gr yaban mersini
•1/2 misket limonu suyu
•1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
•2 çorba kaşığı su
•1 çimdik tuz
Tabanın yapılışı
️Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp az miktarda sıcak suda bekletip rondodan çekin, püre kıvamı alsın.
️Tüm kuruyemişleri rondodan geçirin, tam toz haline gelmesine gerek yok.
️Hurmaları, kuruyemişleri ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
️20×15 ebatlarında bir borcam ya da fırın kabının tabanına ve kenarlarına streç film serin ve üzerine taban için hazırladığınız karışımı yayın ve buzdolabına kaldırın.
Şimdi dolgusunu yapalım...
Dolgunun yapılışı
Tüm malzemeyi rondoda püre kıvamına getirin ve buzdolabındaki tabanın üstüne dökün. Eğer 2 renk dolgulu yapmak isterseniz verdiğim dolgu ölçülerini 2’ye bölüp yarısını sade, kalan yarısına da yaban mersinlerini ekleyerek yapabilirsiniz.
️Üstünü düz hale getirip buzluğa kaldırın.
️Servis etmeden 10 dakika önce çıkartıp hafif yumuşamasını bekleyin. Dilerseniz üzerine taze yaban mersini ya da yenilebilir çiçeklerle ekstra süsleme yapabilirsiniz.