YAŞAM - YEME - İÇME

Yaban mersinli raw vegan cheesecake

Pişirmeden, şekersiz, hayvansal ürün kullanmadan ulaşabileceğiniz muhteşem bir lezzet 'yaban mersinli raw vegan cheesecake'... Ceren Demirel paylaştı.

profil
BT Ekip
20.09.2020
Yaban mersinli raw vegan cheesecake

TABANI İÇİN:

•60 gr (1 çay bardağı) çiğ fındık
•30 gr (1/2 çay bardağı) ceviz
•30 gr (1/2 çay bardağı) çiğ badem
•4-5 orta boy hurma
•1 çay kaşığı limon suyu


•140 gr 1 saat ılık suda bekletilmiş çiğ kaju
•60 ml agave şurubu ( bal ya da elma suyu konsantresi de kullanılabilir)
•80-90 gr yaban mersini
•1/2 misket limonu suyu
•1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
•2 çorba kaşığı su
•1 çimdik tuz


  • ️Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp az miktarda sıcak suda bekletip rondodan çekin, püre kıvamı alsın.
  • ️Tüm kuruyemişleri rondodan geçirin, tam toz haline gelmesine gerek yok.
  • ️Hurmaları, kuruyemişleri ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
  • ️20×15 ebatlarında bir borcam ya da fırın kabının tabanına ve kenarlarına streç film serin ve üzerine taban için hazırladığınız karışımı yayın ve buzdolabına kaldırın.

Şimdi dolgusunu yapalım...


  • Tüm malzemeyi rondoda püre kıvamına getirin ve buzdolabındaki tabanın üstüne dökün. Eğer 2 renk dolgulu yapmak isterseniz verdiğim dolgu ölçülerini 2’ye bölüp yarısını sade, kalan yarısına da yaban mersinlerini ekleyerek yapabilirsiniz.
  • ️Üstünü düz hale getirip buzluğa kaldırın.
  • ️Servis etmeden 10 dakika önce çıkartıp hafif yumuşamasını bekleyin. Dilerseniz üzerine taze yaban mersini ya da yenilebilir çiçeklerle ekstra süsleme yapabilirsiniz.    

 

Bonus: Raw Brownie nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler