YAŞAM - YEME - İÇME

Yaz aylarına özel incir reçeli tarifi

Havaların ısınmasıyla reçel sezonu da açıldı; ham incirin en lezzetli hali olan reçelini kesinlikle denemelisiniz. Okan Filizçay verdiği tarihte kabuklarını soymadan da yapabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
15.06.2025
Yaz aylarına özel incir reçeli tarifi
  • 1 kg ham incir (kabuğu soyulmamış da olur)
  • 2.5 kg toz şeker
  • 2 lt su
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 çubuk tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İncirleri güzelce yıkadıktan sonra çatalla birkaç delik açıyoruz. 10 dakika haşlıyoruz.

Haşlanan incirleri buzlu soğuk suya birkaç dakikalığına alıyoruz. Daha sonra fazla suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz.

Bu sırada şerbet için su ve şekeri güzelce karıştırıp ateşe alıyoruz. Isınmaya başlayınca limonu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca da incirleri atıyoruz.

Yaklaşık beş dakika sonra da içine tarçın, karanfili ve yağı atıyoruz. Bu şekilde kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler