Oda sıcaklığındaki yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Mikser şart değil, çatal veya tel çırpıcı yeterli olur.
Bu tarifte şekerin erimesi ve süslerken pürüzsüz görüntü önemli, o yüzden mutlaka yumurtanın da oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz, ekleyip çırpıyoruz.
Un ve tuzu da eleyerek ekliyoruz, toparlanana kadar kaşık, çatal yardımıyla karıştırıyoruz. Ellerimiz yağı eritir, o yüzden her adımı çatal ya da kaşıkla yapmaya çalışın, mümkünse fazla yoğurmayın.
Belki de en önemli adım, hamuru en az yarım saat buzdolabında dinlendirmek; bunu atlamayın.
Dinlenmiş hamuru, hafif unlanmış bir düzlemde ne çok ince, ne çok kalın orta bir kalınlıkta açıyoruz; 3mm ideal oluyor.
İstediğimiz şekilde kesiyoruz. İri şekiller ve minik şekiller aynı sürede pişmez; mümkünse ayrı tepsilerde farklı sürelerde pişirebilirsiniz.
Hangi şekil olursa olsun, fırına vermeden önce yine 2-3 dakika buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim, şekilleri mükemmel olacaktır.
Son ama çok önemli not: Mutlaka önceden ısınmış 180 derece fırında 8-15 dakika arası pişirin. Küçük şekiller daha az, büyük şekiller biraz daha uzun sürede pişiyor. Kenarları altın sarısı olunca fırından alabilirsiniz.
Afiyet olsun.