Malzemeler:
• 1 çay bardağı tel şehriye (dilerseniz pirinç de olur, hatta kalmış az pilavları da değerlendirebilirsiniz)
• 5-6 su bardağı su
Terbiyesi için:
• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı yoğurt ( Bonus: Ev yapımı yoğurdun püf noktaları )
• ½ limon suyu
Üzeri için: Tereyağı & nane
• Suyu ve tel şehriyeyi tencereye koyun kaynasın.
• O sırada terbiyesi için gerekli malzemelerin hepsini bir kapta iyice karıştırın.
• Şehriye yumuşayıp su kaynayınca çorbanın suyundan 1 kepçe terbiyenin suyuna katıp ılıtın.
• Karıştırarak terbiyeyi çorbaya dökün.
• 3-4 dakika daha karıştırın, bir taşım kaynasın.
• Ve en son da bir sahanda tereyağı & naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin. Eğer tereyağı hazırlamak istemezseniz naneyi tel şehriye kaynarken ekleyebilirsiniz.