YAŞAM - EV

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Paris’te düzenlenen Maison&Objet bu Eylül’de de dünya devi markalar ve tasarımcılara ev sahipliği yaptı. Mobilya, aksesuar, mutfak eşyaları, tekstil ürünleri ve hediyelik eşyaların sergilendiği fuar her yıl olduğu gibi yine çok renkliydi. Dekorasyon dünyasında yeni trendleri öğrenmek, yıldızı parlayan genç tasarımcılarla tanışmak için İç Mimar yazarımız Serra Özbay’ın fuar izlenimlerini kaçırmayın.

profil
Serra Özbay
23.09.2018
Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Fuarda bu sene, önceki senelerden farklı olarak  “Unique&Eclectic” olarak kategorilendiren  bir bölümde dünyanın dört bir yanından gelen, benzersiz dekoratif objeler ve tasarımcıların en seçkin ve rafine parçaları sergilendi. Mobilyalarda köşeli modern hatlar yerine, organik formlar kullanılması  dikkat çekti. Bu bölümde etnik detaylar kesinlikle öne çıktı. Birçok markanın yeni koleksiyonlarında kullandığı detayların ortak yönü etnik esintiler taşımasıydı. Yaşanmışlıkların izlerini iç mekana yansıtmak olarak özetleyebiliriz etnik dekorasyonu. El işçiliği aksesuarlar, kontrast renkli parçalar,  masif ahşap ve pirinç detaylara evinizde bir arada yer vererek sizde bu trendi evinizde taşıyabilirsiniz.

 

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Belçika’lı AP Collection standı fuarın en dikkat çekici standlarından birisiydi şüphesiz. Eğlenceli ve mesaj içerikli peluş tasarımların tümü el yapımı. Markanın hikayesi de en az tasarladıkları ürünler kadar ilginç. Markanın yaratıcıları Alexis ve Pauline uzak mesafe ilişki yaşadıkları dönemde birbirlerine peluş oyuncaklar gönderiyorlarmış. Bir araya geldiklerinde ise hikayelerini bir markaya dönüştürmeye karar vermişler. İşte tüm bu eğlenceli tasarımlar bir aşk hikayesinin sonucunda ortaya çıkmış.

 

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Doing Goods fuarda en dikkat çeken markalardan bir diğeriydi. Dünyanın farklı yerlerinden topladıkları parçalar ve küçük atölyelerde ürettirdikleri tasarımları ile farklı, renkli ve ulaşılabilir ürünlerden oluşan bir koleksiyon sunuyorlar. Hayvan figürlü halılar, döküm kulplar ve örgü sepetler kesinlikle favorilerim arasında. Tasarımlarda ahşap, pirinç, bronz, seramik, hasır gibi birbirinden farklı materyaller kullanılıyor. Markanın seyahat tutkunu kurucuları, ürünlerin hazine avına olan sevgileri ve zanaatkarla tanışmaktan duydukları coşku sonucu ortaya çıktığını söylüyor.

 

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Seramik sanatçısı Alice Gavalet Paris’te yaşıyor. Hacimli ve parlak seramik parçalar kullanarak dekoratif ürünler tasarlıyor. Sanata olan kuralsız, samimi ve enerjik yaklaşımı ile bu eğlenceli tasarımlar ortaya çıkıyor. Alice Gavalet’in renkli abajurları Maison&Objet favorilerim arasında.

 

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Kusursuz ve şık evler tasarlamak için ihtiyaç duyulan tüm ürünleri tasarlamayı hedefleyen ABD’li tasarımcı Jonathan Adler’in kendi adını taşıyan markası da fuarda göz dolduran stantlar arasındaydı. Aksesuardan mobilyaya, tekstil ürünlerinden aydınlatmaya geniş bir ürün gamı olan markanın el formundaki objeleri benim favorilerim arasında. Birer arzu nesnesine dönüşen Jonathan Adler tasarımlarına Türkiye’de Beymen mağazalarından ulaşmak mümkün.

Dekorasyon dünyasından yeni trendler

Maison&Objet’e katılan Türk markalardan biri de Kutnia’ydı. Kutnia, geleneksel teknikler kullanılarak üretilen kumaşları, tasarımlarıyla günümüze uyarlayan, renk ve desenleri bir arada kullanmaktan çekinmeyen  bir Türk markası. Gaziantep’in geleneksel kutnu kumaşı kullanılarak tasarladıkları giyim ve ev tekstili ürünleri fuarda da büyük ilgiyle karşılandı. Neredeyse tüm tasarımlarında Kutnu ustaları tarafından el tezgahlarında dokutulan değerli kumaşları kullanıyorlar. Yüzyıllara meydan okuyan bu kültürü geleceğe aktarmayı hedefleyen genç marka hedefine emin adımlarla ilerliyor.

 

Dekorasyon dünyasından yeni trendler
Önceki ve Sonraki
Haberler