Ezine/ Ayvacık’tan den gelen peynirler, mahalle kasabının leziz sucuğu, ev yapımı muhammara ve zeytin ezmesi, biberli lor, sarımsaklı-kekikli ve limonlu-muskatlı tereyağları eşlik ediyor. Kahvaltının olmazsa olmazlarından olan domates, kırmızı biber ve salatalığı da unutmamak gerekir.
Tatlılara gelince, masada ev yapımı reçeller göze çarpıyor. Erik, armut ve ayva reçelleri bu sezon için mevcutken, her mevsime göre meyveler değişiyor. Ekmeklerde ev yapımı olmakla beraber, ekşi maya ekmekler yine burada mayalanıp pişiyor. Tabii kahvaltının vazgeçilmezlerinden biri olan sıcacık simitleri de eklemeden geçmemek lazım.
Eğer hafta sonu güzel bir kahvaltı durağı arıyorsanız Yumma’nın Antep kahvaltısı hem sunumu hem de lezzetiyle en doğru seçenek olacaktır.