ALMA ScuolaInternazionale di Cucina'yi birincilikle bitiren İpek Bozkurt Tenti, Michelin yıldızlı restoranların prestijli dünyasıyla tanışıyor. DaVittoriove Il Rigoletto’da “Pastry Chef” unvanı ile çalıştıktan sonra, Roberto Rinaldini, Luca Montersino gibi dünyaca ünlü pastanelerde mesleğine devam eden İpek Hanım, 12 yıl sonra doğup büyüdüğü Istanbul'a edindiği tecrübelerini de bavuluna koyarak getiriyor ve Big Dessert’i açıyor.
Muck merengleri, karamela şekerleri, meyve ezmesi adını verdiği gerçek meyve pateleri, koz helva ve doğal marşmelovlar bulunan Big Dessert için tam bir harikalar diyarı diyebiliriz. İpek Hanım’ın tüm samimiyetini yansıttığı bu şirin mekanda, pastel tonların hakim olduğu bir dekorasyonun içinde bir sürü tatlı sizleri bekliyor.
En özell tatların başında gelen Muck bezeleri, hem kokusuyla hem tadıyla hem de görüntüsüyle öne çıkıyor. Marşmelovlar ise tamamen doğal bal ile yapılıyor ve frambuaz, passion fruit gibi meyveler kullanılarak hazırlanıyor. Meyve ezmeleri birer meyve mücevheri değerinde. Özellikle reçel sevenlerin favorisi olabilecek bu tatlar; kayısı-lemongrass, passion fruit-yaban mersini gibi özel meyve karışımlarıyla yapılıyor.
İpek Hanım’ın en çok emek isteyen aynı zamanda göz bebeği olan karamelaları ise; deniz tuzu, Madagaskar vanilyası, Belçika çikolatası, gül, kakule, antep fıstığı gibi özel lezzetlerden oluşuyor. Kurumsal etkinlikler, doğum günleri ve özel davetler için de bu el yapımı lezzetleri sipariş verebiliyorsunuz.
Yolunuz Kuzguncuk’a düşerse, bu lezzetli şekerlemelerin tadına bakmadan dönmeyin derim, özellikle Muck bezelerin bağımlısı olacaksınız.