Antonio’nun ölüm yıl dönümü her sene fesleğenler ve sardalyalar eşliğinde anılıyor. 12-13 Haziran tarihleri arasında 50’den fazla arraiais (sokak partileri) Alfama, Castelo ve Madragoa bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Vinho Verde (yeşil ve taze şarap) yanında ızgara sardalyalar ve manjericos (fesleğen bitkileri) sunuluyor.
Kuşkonmaz sevenler buraya toplansın. Hiçbir kuşkonmaz Almanya’nın özellikle Baden-Württemberg Bölgesi’nin “beyaz altın” diye adlandırılan kuşkonmazından lezzetli olamaz. Spargalfest (Kuşkonmaz Festivali) her yıl Schwetzingen’de Spargelstadt’ta gerçekleştiriliyor. Spargelzeit’in (Kuşkonmaz Sezonu) gelişi şölenler, müzikler, yamaç yürüyüşleri ile kutlanıyor.
Fungi mantarı deyince akla ilk gelen bölge tartışmasız İtalya’nın kuzeyinde bulunan Alba oluyor. Sonbahar mevsiminin gelişi ile beyaz trüf mantarının satışı da başlar ve her hafta sonu Ekim ortasından Kasım ortasına kadar Fiera del Tartufo’da kutlamalar devam eder. Özellikle Cortile della Maddalena’da en lezzetlilerini bulabilirsiniz. Alba’ya rezervasyonunuzu önceden yapın hatta Barbaresco’ya da şarap için zaman ayırın.
En lezzetli kod balığını nerede yerim diyorsanız, Skreifestivalen sizi bekliyor. Norveç’in kuzeybatısında bulunan Lofoten Adaları’nda gerçekleştiriliyor. Skrei ve yabancı arktik kod balığının en ünlü olduğu yer. Mart ayında her yıl balıkların büyük kısmı Barents Denizi’nden Lofoten’deki yumurtlama alanlarına kadar yüzüyor. Sonrasında gerçekleştirilen Mart ayında 3 gün süren Skreifestiavelen, buzların içinden çıkmış taze kod balığı ve skrei yemek için en güzel zaman.
6-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festival sırasında birbirinden değişik birçok program yer alıyor. Bilet almadan önce internet sitelerinden günlük programlara bakmanızı öneririm. Birçok lüks otel atölye çalışmalarına ve birbirinden keyifli partilere ev sahipliği yapıyor.