Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığında tereyağını kremalaşana kadar 3-4 dakika çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı da içine ekleyip 1 dakika kadar daha yumurtayı yedirecek şekilde çırpın.
Un, kakao, karbonat ve tuzu da bir kapta karıştırıp tereyağlı karışımınızın içine eleyin.
Tahta kaşık yardımıyla hamuru birleştirin.
En son damla çikolatayı da ekleyin ve hamuru 10 dakika kadar buzdolabına kaldırın; bu, yapışmaya meyilli hamurunuza şekil vermenizi kolaylaştıracak.
Bu arada kuver çikolatanızı her biri 8-9 gr olacak şekilde bölün. Buzdolabından çıkardığınız hamurdan avucunuz büyüklüğünde bir disk yapın; önce dört, sonra da sekiz parçaya bölün. Her bir parçadan da iki kurabiye çıkaracağız. Toplamda 16 kurabiye olacak.
Her bir kurabiye hamurunu avucunuzun içinde açın, içine bölerek hazırladığınız beyaz çikolatayı yerleştirin ve yuvarlayarak kapatın.
Yuvarladığınız kurabiye toplarını yağlı kağıdın üstüne, fırın tepsisine yerleştirin.
Fırın tepsisini öylece buzdolabına yerleştirip 10 dakika daha bekletin.
Sıcak olan fırınınıza tepsiyi yerleştirin ve sadece 9-10 dakikada pişirip çıkartın.
Önemli nokta şu: Eğer hamuru toplamda 15-16 adet kurabiye olacak şekilde porsiyonlamazsanız, pişirme süreniz de doğrusal olarak 9-10 dakika olmayacaktır. Tabii ki kurabiye toplarınızı daha iri tutup örneğin bütün hamurdan toplamda 10-12 kurabiye de yapabilirsiniz. Bu şekilde daha iri kurabiyeleriniz olacağı için daha uzun pişme süresi gerekecektir. Bu sebeple 9 yerine 10-12 dakika fırında tutmanızda fayda var.
Fırından çıktığında dokunsanız kırılacak kıvamda oluyor, soğumasını beklemek gerek.