Badem sütü hayvansal gıda tercih etmeyenler ve laktoz hassasiyeti olanlar için en lezzetli seçeneklerden. Bloom&Bake şefi Şükrü Kıyaklı badem sütü yapımını anlattı ve pratik bir smoothie tarifi paylaştı.
Öncelikle bademleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve yaklaşık 12-15 saat bekletin. (Bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar geçen sürede de ayarlayabilirsiniz.)
12-15 saat beklemiş bademleri süzüp tekrar üzerine sıcak su koyarak 20 dakika daha bekletin ve ardından kabuklarını soyun.
Kabukları soyulan bademleri robota alın ve üzerine 6 su bardağı yaklaşık 1200 gr su koyup bademler öğütülünceye kadar çekin.
Robotta kıvam alıp pürüzsüz bir hal alıcaktır, fakat güzel sonuç alamadıysanız blender ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
Robot işlemi bittikten sonra tülbent yardımı ile güzelce süzüp posasından ayırınız.
Süzdükten sonra kavanoza veya cam şişeye koyup dolapta muhafaza edebilirsiniz.
Notlar:
Badem sütünüzü yaparken kıvamı koyu gelir ise ekstra su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bademlerinizin kabukları soyulmaz ise sıcak su işlemini tekrarlayabilirsiniz .