YAŞAM - YEME - İÇME

Balık taco tarifi

Balık sezonu açıldı... Taze balıkları lezzetli ve farklı bir tarif ile kutluyoruz.

profil
Ceren Demirel
5.09.2020
Balık taco tarifi

•    Fileto yapılmış 2 parça balık. Levrek ya da çipura olabilir.
•    Atom salata (lahananın küçüğüne benzeyen)
•    1 adet havuç
•    Mor lahana
•    1-2 kaşık süzme yoğurt
•    Maydanoz
•    Tuz & karabiber & kırmızı toz biber
•    Zeytinyağı
•    2 adet lime
•    Lavaş


• Balık filetolarını 2 kaşık zeytinyağı ve tuz, karabiber, toz biberle marine edip 15-20 dakika bekleyin.
• O sırada salatayı hazırlayalım; mor lahanayı ince kıyın ve tuzla birazcık ovun.
• Üzerine rendelediğiniz havucu ve ince kıyılmış atom salatayı ilave edin.
• Salatanızın miktarına göre 1 ya da kaşık süzme yoğurt, 1 kaşık zeytinyağı ve 1 adet de lime suyu ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
• Salata hazır olunca; bir tavada lavaşları arkalı önlü ısıtın, bir tavada da balıkları ızgara pişirin.
• Lavaşlara salata ve balıkları ekleyip, üzerini de kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis edin.

 


Önceki ve Sonraki
Haberler