YAŞAM - YEME - İÇME

Balkabaklı makarna tarifi

Bugün Dünya Makarna Günü! Sonbahar sofralarına lezzet katan pratik bir tarif paylaşıyoruz; balkabaklı makarna... Ceren Demriel püf noktalarıyla anlattı.

profil
Ceren Demirel
24.10.2020
Balkabaklı makarna tarifi

• 1 paket tagliatelle makarna. (Ev eriştesiyle de aynı tarifi uygulayabilirsiniz.)
•    2 küçük dilim balkabağı (300 gr kadar)
•    1-2 yaprak adaçayı
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 diş sarımsak
•    Taze kekik
•    Parmesan rendesi
•    Krema ya da labne (isteğe bağlı)


• Balkabaklarını küp küp doğrayıp tereyağında adaçayı, sarımsak ve taze kekikle orta ateşte 4-5 dakika kavurun, sonra ½ çay bardağı su ilave edin. Balkabakları kısık ateşte yumuşasın.
• Bu sırada bol tuzlu suda makarnaları dişe gelecek kıvamda haşlayın.
•Balkabağı yumuşayınca kekik ve adaçayını içinden çıkarın. Balkabağını blender yardımıyla ezin. Arzu ederseniz bu bölümde birkaç kaşık krema ya da labne ilave edebilirsiniz 
• Makarnayı süzüp balkabağı püresiyle birleştirin.
• Üzerini taze kekik ve parmesan peyniri ile süsleyebilirsiniz.

Bonus: Makarna tarifleri
 

Önceki ve Sonraki
Haberler