1 su bardağı: 200 ml
Her bir porsiyon için bir adet yufka kullanıyoruz. Daha küçük porsiyonlar arzu ederseniz yufkaları kesip küçültebilirsiniz.
Baklava yufkalarımızı oklava yardımıyla arasına ceviz koyup sarıyoruz.
Oklavadan alıp rulo yaparak gül şekli veriyoruz. (Ben içinin yumuşak olmasını istediğim için yufkaları sarmadan önce yağlamadım)
Yağladığımız borcama yerleştiriyoruz.
Erittiğimiz tereyağını tüm baklavaya sürüyoruz. (Yağ erirken köpükler oluşursa üzerinden kaşıkla alalım)
180° alt üst ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Bu sırada şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz. Isınmaya başlayınca birkaç damla limon sıkıyoruz. Kabarcıklar çıkınca ocaktan alıyoruz. Ilık olarak sıcak baklavaya döküyoruz.
Benim gibi kenarlarını cevize bulayarak servis edebilirsiniz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.