YAŞAM - YEME - İÇME

 Bayrama özel gül baklava tarifi

Bayrama misafir çok olur, o nedenle baklavanın en makbulü de pratik ve lezzetli olandır. Okan Filizçay ceviz yerine fıstık ya da fındık da kullanabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
5.06.2025
 Bayrama özel gül baklava tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

  • Hazır baklava yufkası
  • 300 gr ceviz içi (Antep fıstığı da kullanabilirsiniz)
  • 150 gr tereyağı ya da margarin
  • 2 lt su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon 

Her bir porsiyon için bir adet yufka kullanıyoruz. Daha küçük porsiyonlar arzu ederseniz yufkaları kesip küçültebilirsiniz.

Baklava yufkalarımızı oklava yardımıyla arasına ceviz koyup sarıyoruz. 

Oklavadan alıp rulo yaparak gül şekli veriyoruz. (Ben içinin yumuşak olmasını istediğim için yufkaları sarmadan önce yağlamadım)

Yağladığımız borcama yerleştiriyoruz.

Erittiğimiz tereyağını tüm baklavaya sürüyoruz. (Yağ erirken köpükler oluşursa üzerinden kaşıkla alalım)

180° alt üst ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Bu sırada şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz. Isınmaya başlayınca birkaç damla limon sıkıyoruz. Kabarcıklar çıkınca ocaktan alıyoruz. Ilık olarak sıcak baklavaya döküyoruz.

Benim gibi kenarlarını cevize bulayarak servis edebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler