YAŞAM - YEME - İÇME

Bir Meksika lezzeti: Fajita Quesadillas

Meksika' ya kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Oldukça basit ve iştah kabartan bir lezzet şöleni sizleri bekliyor.

profil
Emrah Fandaklı
11.01.2017
Bir Meksika lezzeti: Fajita Quesadillas

Fajita Quesadillas (2 porsiyon için) Malzemeler:

-1 adet kırmızı dolmalık biber
-1 adet yeşil dolmalık biber
-1 adet sarı dolmalık biber
-1 adet kuru soğan
-300 gr dana eti (bonfile veya antrkot tercihen)
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı soya sosu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-4 adet 15 cm'lik tortilla ekmeği
-5 gr fajita baharatı
-100 gr rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
-8 adet cheddar peyniri
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

-Etimizi julyen şeklinde kesiyoruz, sarımsak soya sosu ve zeytinyağı ile 30 dakika marine ediyoruz.
-Kuru soğanımızı julyen şeklinde kesiyoruz (piyazlık)
-Biberlerimizi julyen şeklinde kesiyoruz (piyazlık)
-Tavayı kızdırıyoruz, zeytinyağını ekleyip julyen kestiğimiz soğanı sotelemeye başlıyoruz, soğanı bir miktar pembeleştirdikten sonra biberlerimizi de soteliyoruz ve kenara alıyoruz.
-Tavamızı tekrardan mümkün olduğu kadar kızdırıyoruz (ta ki duman çıkana kadar)
-Etlerimizi parça parça tavaya ekleyerek yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, önceden sotelediğimiz sebzeleri de ekliyoruz güzelce karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve fajita baharatını ekleyip ocağı kapatıyoruz.
-Temiz bir tavada tortilla lavaşını ısıtıyoruz, üzerine sırası ile rendelenmiş mozzarella üzerine etli karışım üzerine cheddar ve tekrardan tortilla lavaşını koyarak ısıtıyoruz.
-Güzelce iki yüzünü de ısıttıktan sonra dörde bölerek servis ediyoruz.

Önceki ve Sonraki
Haberler