1 su bardağı: 200 ml
Domateslerin kabuklarını soyup altından küçük bir delik açmakla işe başlıyoruz. Dikkatlice sıkarak içindeki suyunu ve çekirdeklerini çıkarıyoruz.
Karbonatlı suya domateslerimizi atıp en az 5-6 saatliğine buzdolabına gönderiyoruz. Aynı şekilde bademleri de geceden suda bekletebiliriz.
Ertesi gün bademlerin kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Domateslerin de içindeki fazla suyu tekrar sıkıyoruz. İçlerini bademle dolduruyoruz.
Geniş bir tencerede su ve şekeri karıştırarak eritiyoruz. Orta ateşte ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca yağ, karanfil ve tarçını atıyoruz. 7-8 dakika sonra domatesleri tencereye aktarıyoruz. (Fazla bademleri de üzerine atabiliriz)
Kaynama devam ederken limonu ilave edip içinden çubuk tarçını alıyoruz. Kontrollü şekilde kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Ara ara köpüklerini üzerinden alabilirsiniz.
Sıvı kısımdan bir tabağa çok az alıp akışkanlığını kontrol ediyoruz. Kıvam yoğunlaşmışsa tamamdır.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.