Tüm dünyanın aşık olduğu klasik Amerikan kurabiyeleri. Çikolata parçacıklı, ilk ısırdığınızda hissedilen kıtırlığın hemen ardından yumuşacık dokusuyla mest eden. Bu tarife birebir uyduğunuz takdirde fotoğraftakilerin aksini yakalamanız mümkün değil. Öylesine garanti sonuç veren bir tarif. İçerdiği nişasta ve esmer şeker Amerikalılar’ın "chewy" diye tabir ettiği kıvamı sağlıyor. Elbette esmer şeker bulamazsanız toz şekerle tamamlayabilirsiniz lakin esmer şekerin içerdiği pekmezin bu tarifin lezzetinde katkısı büyük. Ve tereyağ.. kesinlikle oda sıcaklığında olmalı!
Çikolata konusuna değinecek olursam; ben bu tarif için kuvertür damla çikolata kullandım. Marketlerde satılan damla çikolatalar ne yazık ki çikolata değil kokolin diye bir madde, dolayısıyla kurabiyeler ve keklerde erimiyor, formunu bozmuyor. Tercihen, sunumlar dışında kullanmıyorum. Elimde gerçek damla çikolata olmadığı zamanlarda ise marketten aldığım normal bitter çikolataları parça parça keserek kullanıyorum. O şekilde de enfes oluyor! Ve ne kadar büyük bitter çikolata parçaları olursa, o kadar akışkan çikolatalı kurabiyeler elde etmiş oluyorsunuz.