Lezzetli ve yumuşacık kuzu etlerini sebzeler ve baharatlar ile buluşturan nefis bir sulu yemek olan çoban kavurmayı, yaz- kış her mevsim sofralarınıza çıkarabilirsiniz. Hazırsanız, ilk olarak ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…
Malzemeler
• 300 ml et suyu
• 300 gr kuzu eti (kuşbaşı but kullanmanızı öneririm)
• 8 adet arpacık soğan
• 1 soğanın suyu
• 3-4 diş sarımsak
• 2 büyük boy domates
• 1 adet sarı biber
• 6 adet yeşil biber
• 10 dal taze maydanoz
• 4 dal taze kekik
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı elma sirkesi
• Tuz
• Karabiber
Nasıl Yapılır?
• Kuzu etlerini derin bir kabın içerisine alın.
• İçerisine elma sirkesi ve soğanın suyunu alın ve 20 dakika bekleterek etleri marine edin.
• Ardından etleri sosun içerisinden çıkarın ve iyice kurulayın.
• Bir tencereyi ocağa alın ve orta ateşte altını açıp tencereye sıvıyağ alın.
• Yağ ısınınca kuşbaşı etleri tencereye alın ve renk alana kadar soteleyin.
• Etleri tencereden aldıktan sonra bir kenara ayırın.
• Tencereye bu kez sarımsak, soğan, domates ve biberleri alın ve onları da soteleyin.
• Sebzeler yumuşayıp domatesler suyunu bırakınca, etleri yeniden tencerenin içerisine alın.
• Et suyunu da ilave edip tencerenin altını kısın.
• Kapağını kapatın ve ortalama 55-60 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
• Yemeği tencereden almadan önce, içerisine 1 kaşık soğuk tereyağı ekleyerek yemeğin sosunun lezzetini arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun.