İki yıl önce, Mehtap Akbaş ve Sibel Çam Ağçuka adlı kız kardeşlerin, Hatay Arsuz'da açtığı Eski Tatlar Atölyesi, depremin ardından ayağa kalkmaya çalışan yerel işletmelerden biri. “İki kız kardeşin doğala olan özlemiyle çıkılmış bir yol bizimkisi” diye anlatmaya başlayan Mehtap Akbaş, sözlerine şöyle devam ediyor: “Çok şükür ki depremde birinci dereceden can kaybımız olmadı. Ama Hatay'da hanesine ölüm uğramayan aile kalmadı maalesef. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı, komşularımızı, renklerimizi kaybettik. Giden değerlerin yanında uğradığımız maddi kayıpların esamesi bile okunmaz. En büyük isteğimiz ise bir daha bu acıların yaşanmaması. Bu keder bize ölene kadar yeter…”
Eski Tatlar Atölyesi’nin ana kalem ürünleri sirke ve Hatay kömbesi. Yöresel biberli ekmekler ve kaytaz böreklerini de bu ürünlere eklemek gerek. Butik üretici olan ve iki yıldır atölyede hizmet veren Mehtap Akbaş ve Sibel Çam Ağçuka kardeşlerin ürünlerinden almak isterseniz; Instagram’da @eskitatlaratolyesi isimli hesaplarını ziyaret edebilir ve shopier üzerinden sipariş verebilirsiniz.