Malzemeler
Yapılışı :
• Öncelikle sütten bir bardak ayıralım .
• Ardından süt, şeker,tereyağ tencereye alınır ve kaynatılır.
• Bir mutfak kasesine unu ve ayırdığımız sütü koyup karıştıralım.
• Sütlü karışım kaynayınca unlu karışımı kısık ateşte tek noktadan dökerek muhallebi kıvamını oluştıralım.
• Karışımı karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
• Muhallebi serte yakın kıvam alınca altını kapayalım ve içerisine çikolatayı ekleyip karıştıralım, ardından üzerine streç koyup soğutalım.
• Muhallebi soğurken tarçınlı elma için elmaları soyup küp küp doğrayalım.
• Bir tavada tereyağını eritelim ve içerisine elma toz şeker ekleyip elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
• Elmalar hafif karamelize olduktan sonra tarçını ekleyip ocağı kapatalım.
• Muhallebi soğuduktan sonra sıvı kremayı içerisine ekleyelim ve karışımı yedirelim.
• En son tarçını ekleyip muhallebi karışımını tamamlayalım.
• Kullanacağımız kupların altına ilk başta crumble koyup yarısına kadar muhallebi ekleyelim.
• Ardından tarçınlı elma ve tekrar crumble koyalım.
• Tekrar muhallebi koyup en üstüne kalan elmalı karışımı paylaştıralım.
• Servis etmeden önce dolapta biraz soğutalım.
Bonus: Balkabaklı blondie tarifi