YAŞAM - YEME - İÇME

Hamsili pilav nasıl yapılır?

Türk mutfağının en ilginç lezzetlerinden olan hamsili pilav yapımı sandığınız kadar zor değil. Ceren Demirel püf noktalar paylaştı...

profil
Ceren Demirel
27.10.2019
Hamsili pilav nasıl yapılır?

Hamsili pilav her zaman çok övgü alan bir yemektir ve evlerde seyrek yapılır. Halbuki ayıklanmış hamsiniz olduktan sonra -ki çoğu balıkçıdan rica ettiğinizde sizin için ayıklıyor- yapımı bir pilav yapmaktan ibaret.

 

Malzemeler:
Ölçüler 2 kişiliktir.


•    500 gr ayıklanmış, kılçığı çıkartılmış hamsi
•    1 orta boy soğan
•    1 nescafe fincanı pirinç
•    1 buçuk bardaktan biraz az nescafe fincanı kaynar su
•    Çam fıstığı
•    Dereotu
•    Tuz, karabiber, yenibahar
•    Zeytinyağı / Tereyağı

Yapılışı :
•    Pirincinizi bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve biraz tuzla yarım saat kadar bekletin ve sonra bol suda yıkayın.
•    Soğanı yemeklik doğrayın, çam fıstığı ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile güzelce kavurun.
•    Soğanlar yumuşayınca pirinç, yarım çay kaşığı yenibahar, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ve kaynar suyu ilave edin. Karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav demlensin.
•    16*16 boyutlarında bir fırın kabını yağlayın. Hamsilerin parlar tarafı kaba değecek
şekilde tabanı ve kenarları doldurun.
•    Hamsilerin üzerine demlenmiş pilavı koyup üzerini bu sefer parlak tarafları size bakacak şekilde hamsilerle kapatın.
•    Birkaç parça tereyağı yerleştirip 180 °C ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Son 2-3 dakika üst ızgarayı açıp balıkların iyice kızarmasını sağlayın.

Sıcak servis yapın.
 

Önceki ve Sonraki
Haberler