YAŞAM - YEME - İÇME

Kayseri mutfağından nevzine tatlısı tarifi

Hem pratik hem de yöresel… Çayın yanına çok yakışan nevzine tatlısını defalarca yapacaksınız. Okan Filizçay, bu tatlıyı sıcak ya da soğuk servis edebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
6.04.2025
Kayseri mutfağından nevzine tatlısı tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

  • 125 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3.5 su bardağı un

 

Şerbet için:

  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon 
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi

Şerbeti için şeker ve suyu kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon damlatıyoruz. Ocaktan alıp pekmezi ilave ediyoruz.

Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Yağladığımız borcama yayıp üzerine çatalla şeritler çizip dilimliyoruz.

180°’de alt üst ısınmış fırına 30 dakikalığına gönderiyoruz. 

Pişip ilk sıcaklığını atınca soğumuş şerbeti döküyoruz. Tatlımızı en az 30 dakika dinlendiriyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler