Kış aylarında çocuklara en zor yedirilen sebzelerden biri kerevizdir. Çoğu yetişkin bile kokusu sebebiyle pek yemez. Ancak unutmamak gerekir ki kereviz potasyum, magnezyum, A vitamini gibi birçok vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Bunun yanı sıra anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri de vardır. Bu sebeple kış aylarınızda sofranızdan eksik etmemenizi tavsiye ederim. Kerevizi sevmeyenler için tüketmesi en kolay yolun çorba olduğunu düşünüyorum. Çok lezzetli bir tarif hazırladım.
Malzemeler:
• 2 adet küçük boy kereviz
• 1 adet kuru soğan
• 1 dilim bal kabağı
• Birkaç adet kereviz yaprağı
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• Zeytinyağı
• Arzuya göre kemik suyu
• Arzuya göre zerdeçal & karabiber
Yapılışı :
• Tüm sebzeleri gelişigüzel doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin.
• Üzerine sebzelerin üzerini geçecek kadar su/kemik suyu koyun ve çorbayı kaynamaya bırakın.
• Sebzeler yumuşayıp pişince blenderdan geçirin.
• Lezzetini ve faydasını arttırmak için blenderdan geçirdikten sonra 1 çay kaşığı toz zerdeçal ve biraz da karabiber ekleyebilirsiniz. Unutmayın zerdeçal çorbayı daha turuncu yapacaktır.
Afiyet olsun.