Kerevizin kokusundan rahatsız olanlar için en kolay tüketme yolu çiğ olarak tüketmektir. Böylece kokuyu daha az alacaklardır.
Malzemeler:
• 1 adet kereviz
• 1 adet yeşil elma
• 2 kaşık süzme yoğurt
• 1 diş sarımsak
• Portakal kasesi
• ½ limon
• 4-5 adet ceviz
Kereviz salatasının yapılışı
• Kereviz ve elmanın kabuğunu soyup rendeleyin.
• Üzerine limon suyunu sıkın ki kararmasın, sonra süzün.
• Süzme yoğurt, sarımsak püresi, ince kıyılmış cevizleri de ekleyip iyice karıştırın.
• İçi boşaltılmış portakal kaselerine salatayı doldurun.
Not: Portakal kasesi yapmak zor gelirse, yuvarlak kesilmiş portakal dilimleriyle de benzer bir sunum yapabilirsiniz.
Malzemeler: (4 kişilik)
• 2 orta boy kereviz
• 2 orta boy patates
• İsteğe bağlı olarak et ya da tavuk suyu
• İnce kıyılmış kereviz yaprağı
Terbiye için:
• 1 kaşık un
• ½ limon suyu
• 1 yumurta sarısı
• ½ çay bardağı su
Yapılışı:
• Kereviz ve patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp su ya da et/tavuk suyunu ve ince kıyılmış kereviz yapraklarını ilave edip sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
• Bu arada çorbayı daha doyurucu hale getirmek isterseniz haşlanmış nohut ya da kuşbaşı et de ekleyebilirsiniz.
• Çorba kaynarken kenarda terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Çorbanın sıcak suyundan da 1 kepçe ekleyerek terbiyeyi ılıştırın. Ve çorbaya dahil edin.
• Son olarak 3-4 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatırken tuz & karabiber ve nane ekleyin.
Not: Acı seviyorsanız, çorba kaynarken 1 adet kuru kırmızı biber atın.