Beni artık tariflerimden az çok biliyorsunuz. Yemek yaparken önemsediğim tek şey pratiklik. Bu pratikliği sağlarken de lezzetten ödün vermeden yapınca çok mutlu oluyorum. Herkes evde, yapılan her yemek masaya konduğu anda bitiyor. Durmadan “ne yesek?” diye düşündüğümüz günler geçiriyoruz. Bu süreçte pratik tariflere daha da çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Kolay paçanga böreğini çay saatine ya da çorbanın yanında bir öğlen yemeğine hazırlamak mümkün. Daha önce paylaştığım 5 Dakikalık Sufle Börek tarifine de mutlaka bakın derim...
Malzemeler:
• 10 adet (kare) milföy
• 10 dilim pastırma
• 10 dilim kaşar
Üzeri için: Yumurta sarısı
Yapılışı:
• Milföyleri kare olarak ayırın ve hafif yumuşaması için oda sıcaklığında 5-6 dakika bekleyin.
• Hamur yumuşayınca karenin yarısına kaşar ve pastırmayı koyup boş tarafı üzerine kapatın. (Kağıt katlar gibi) Katlama işlemini dilerseniz üçgen şeklinde de yapabilirsiniz.
• Kenarlarından kaşarın taşmaması için hamuru iyice kapatın.
• Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180C ısıtılmış fırında milföyler güzelce kabarıp kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
• Sıcak sıcak yiyin.
Afiyet olsun...