YAŞAM - YEME - İÇME

Magma kek tarifi

İçi akışkan çikolatayla dolu, tatlı krizlerine birebir bu sıra dışı keki defalarca yapacaksınız! Hem de evdeki malzemelerle kolayca hazırlayacaksınız. Okan Filizçay, bu kekin içini pastacı kreması ve meyvelerle de doldurabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
15.12.2024
Magma kek tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Kek için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

 

Çikolata sos için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un

Kek için toz şeker ve yumurtaları, beyazlaşıp köpük hale gelene kadar çırpıyoruz. Çırparken sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.

Kalan tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekliyoruz. Tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpıyoruz. 

Yağladığımız kalıba kek harcımızı döküp önceden 160 derecede alt üst ısınan fırına gönderiyoruz. En az 45 dakika kalması yeterli olacaktır. Kürdan testi yapabilirsiniz. 

Kek soğurken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için verilen malzemeleri karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Akışkan kıvamda oluyor, katılaşmasını beklemeyelim.

Soğuyan kekin orta kısmını ince bir bardakla çıkarıyoruz. Meyve bıçağı işinizi kolaylaştıracaktır. Kekin zemin kısmını almayalım çünkü çikolata sos altından akar.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler