1 su bardağı: 200 ml
Kek için:
Çikolata sos için:
Kek için toz şeker ve yumurtaları, beyazlaşıp köpük hale gelene kadar çırpıyoruz. Çırparken sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
Kalan tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekliyoruz. Tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
Yağladığımız kalıba kek harcımızı döküp önceden 160 derecede alt üst ısınan fırına gönderiyoruz. En az 45 dakika kalması yeterli olacaktır. Kürdan testi yapabilirsiniz.
Kek soğurken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için verilen malzemeleri karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Akışkan kıvamda oluyor, katılaşmasını beklemeyelim.
Soğuyan kekin orta kısmını ince bir bardakla çıkarıyoruz. Meyve bıçağı işinizi kolaylaştıracaktır. Kekin zemin kısmını almayalım çünkü çikolata sos altından akar.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.