YAŞAM - YEME - İÇME

Portakallı hira tatlısı

Şerbetli tatlının en hafif hali kesinlikle Portakallı Hira tatlısı! Okan Filizçay, kıyır kıyır ağızda dağılan bu hafif tatlıyı vanilyalı dondurmayla servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
11.08.2024
Portakallı hira tatlısı

1 su bardağı: 200 ml

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arzu edildiği miktarda portakal kabuğu rendesi

 

Şerbet için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su

Hamur için verdiğimiz tüm malzemeleri güzelce karıştırıp hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp dışını irmiğe bulayarak fırın tepsisine sıralıyoruz. (Topları yaparken avucumuza sıvı yağ sürelim)
Önceden 170 derecede ısınmış fırına 30 dakikalığına gönderiyoruz.
Pişince de şerbetini ilave ediyoruz. En az yarım saat şerbetini çekmesini bekliyoruz. 
Şerbet için şekeri suda karıştırarak eritmemiz yeterli olacaktır. (Kaynatmıyoruz)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun. 


Önceki ve Sonraki
Haberler