Hamuru için malzemeler
-250 gr (1 + 3/4 su bardağı) un
-50 gr (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı) tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)
-50 gr (3 yemek kaşığı) su (soğuk)
-5 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
-3 adet yumurta sarısı
Yapılışı
*Bir kasede yumurta sarıları ve suyu çırpın.
*Bir çırpma kabında un ve tuzu harmanlayın. Küp küp tereyağ parçalarını ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirerek ezin. (Bu aşamayı makinanız varsa hamur pedal aparatı ile de yapabilirsiniz) Kum gibi bir kıvam alana dek parmak uçlarınızla bir yandan tereyağını ezerek una yedirmeye devam edin.
*Yumurtalı su karışımını ekleyin ve bir hamur olana dek yoğurun.
*Biraz elinizle yayarak düzleştirip streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
*Dolapta dinlendikten sonra tezgahınızı hafif unlayın ve hamuru merdane ile açarak 23 cm'lik tart kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın. Hamuru merdaneye dolayarak kalıbınızın üzerine örtün ve iç kısımlarını da elinizle yerleştirdikten sonra kenardan taşan fazlalıklar için kenar kısımlarından merdane ile geçin.
*Buzdolabında 20 dakika bekletin.
*O esnada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
*Dolaptan çıkartıp çatalla tabanında delikler açın ve içine kenarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup içini kuru nohut veya mercimekle doldurun. (Ağırlıklı pişirmemizin sebebi fırında kemarları pişerken tabanının kabarmamasını sağlamak)
*Fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika kenarları kızarıncaya dek pişirin.
*Kenarları kızarınca fırından çıkartın ve içindekileri çıkartıp bu kez tabanının kızarması için tekrar 15-20 dakika kadar fırınlayın.
*O esnada ise harcımızı hazırlıyoruz.
İç Harcı için malzemeler
-100 gr (1 büyük adet) kabak (rendelenmiş)
-100 gr (1 kase) ıspanak
-100 gr (1-2 adet) havuç (rendelenmiş)
-1 adet soğan
-1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-250 gr (1 su bardağı) krema
-3 adet yumurta sarısı
-3 gr (1/4 tatlı kaşığı) tuz
-Karabiber, pul biber
-40 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yapılışı
*Bir tavaya zeytinyağı ve yemeklik küp küp doğranmış soğanı koyup 2 dakika kavurun.
*Havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra kabak ve küçük küçük doğranmış ıspanakları ekleyin. Hepsi pişip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Pişince altlarını kapatın.
*Orta boy bir kasede krema, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve pul biberi birbirleriyle karışana dek çırpın. İçine soğuyunca sebze karışımını ekleyin. Spatula ile karıştırın.
*Fırından hamurunuz çıkar çıkmaz içine bu hazırladığınız sebzeli kremalı harcı dökün ve kaşar peyniri serpiştirip yeniden fırınlayın.
*Üzeri güzelce kızarana dek son kez pişirin.
*Çıkınca ılımasını bekleyin ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.