Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz'den Şeftali Soda tarifi:
Malzemeler: 1 orta boy şeftali, ½ limon, 2-3 dal taze nane, 1 şişe maden suyu
Yapılışı: Şeftali püre haline getirilir, içerisine limon sıkılırak maden suyu ilave edilir. Nane yaprakları ve buz küpleriyle servis edilir. Ara öğünde tüketiminiz yazın günlük olarak kaybedilen sıvı ve elektrolit dengenizin sağlanmasına destek olur.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman'dan Karpuzlu Soda tarifi:
Yaklaşık 200 grama denk gelen 1 dilim karpuzu blenderdan geçirin, bir bardağa boşaltıp üzerine 1 maden suyu ekleyin ve taze nane yaprağı ile süsleyerek tüketin. Karpuz su oranı yüksek ve hafif bir meyve olarak bilinse de glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme hızı oldukça yüksektir. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini dengede tutabilmek için bu meyveyi sık olmamak koşulu ile küçük bir dilimi yanında 1 dilim peynir veya 2-3 tam ceviz ile tüketmelerinde fayda var.