YAŞAM - YEME - İÇME

Sphagetti Carbonara tarifi

Makarna sevenler kesinlikle İtalya’nın meşhur Carbonara’sını denemeli. Genellikle ülkemizde dana füme ve parmesanla yapılsa da, Okan Filizçay bunların yerine çemensiz pastırma ve eski kaşar da kullanabileceğinizi söylüyor. Makarnanın orijinal tarifinde domuz eti ve etin yağı kullanılıyor, bu tarif ise Carbonara’nın bizim damak zevkimize göre devşirilmiş hali…

profil
BT Ekip
12.01.2025
Sphagetti Carbonara tarifi
  • 150 gr spaghetti makarna (diğerlerini de kullanabilirsiniz)
  • 30-50 gr parmesan peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr dilimlenmiş dana bacon (dana füme antrikot)
  • Karabiber

Makarnayı tuzlu kaynar suda paketinde yazan sürede pişiriyoruz.

Eti küpler halinde doğruyoruz.

Yumurta sarılarına az az makarna suyundan alarak sosu karıştırıyoruz.

Geniş bir tavada yağı eritip etleri orta ateşte birkaç dakika çeviriyoruz. Suyundan makarnayı parça parça alıp tavada etlere ekliyoruz.

Ateşi kapatıp makarna sıcakken sosu ilave ediyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz.

Üzerine peynir rendeleyerek servis ediyoruz. Peynir tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemenize gerek olmayacaktır.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler