YAŞAM - YEME - İÇME

Tüm tatlılarınızda kullanabileceğiniz limon kreması tarifi

Mis gibi limon kokan bu limon kremasını tüm tariflerinizde kullanabilirsiniz. Limonlu cheesecake, limonlu kek, limonlu tart ve onlarca tatlının lezzetini ikiye katlayacak limon kreması tarifini veren Okan Filizçay, dilerseniz bu lezzeti limonlu dondurma olarak da tüketebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
7.07.2024
Tüm tatlılarınızda kullanabileceğiniz limon kreması tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

  • 3 adet limonun suyu (büyük boysa 2 adet kullanalım. Bir çay bardağına denk geliyor)
  • 100 ml toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket toz krem şanti (daha yoğun kıvam için kullanmanızı öneririm)
  • Limon suyu, şeker ve nişastayı orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Karışım macun kıvamına gelince soğumaya bırakıyoruz. (Bir sonraki adımda kullanmadan önce mikserle çırpıp yumuşatalım)
  • Geniş bir kasede kremayı çırparak kabartıyoruz. (Süslemede kullanmak için daha yoğun kıvam isteyenler bu aşamada kremayı toz krem şantiyle çırpabilir)
  • Kabaran kremaya limonlu karışımı ekleyip son olarak tekrar çırparak güzelce karıştırıyoruz. 
  • Buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz. Acil kullanılacaksa 20-30 dakika dondurucuya gönderebilirsiniz. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler