Bebekler çevrelerine karşı oldukça hassastır, bu nedenle oda sıcaklığını uyku dostu bir dereceye ayarlamalısınız. Yenidoğan bebekler için oda sıcaklığı 22 ila 24 derece olmalıdır. 6. aydan sonra 20-21 derece seviyelerine indirebilirsiniz. Hava soğuksa, daha sıcak pijamalar ve/veya daha kalın bir uyku tulumu kullanın; unutmayın, bebeğin en az 1 yaşına gelene kadar battaniyeyle uyuması güvenli değildir.
Çok dar pijamalar, ayak parmağına dolanmış bir saç teli, sızdıran bir bebek bezi ve dahası; bebeğin gece boyunca rahatsız olmasına neden olabilecek şeylerdir. Bazı bebekler diğerlerinden daha hassastır. Yatmadan önce bebeğinizi, potansiyel tahriş edici etkenler açısından kontrol edin. Gece yarısı alt değiştirme esnasında çok fazla ışık açmayın, çok fazla konuşmayın veya bebeğinizle oyun oynamayın. Bunun oyun veya eğlence zamanı olmadığına dair bir emsal oluşturun, tekrar uykuya geçmesine yardımcı olun.
Karartma perdeleri kullanın çünkü ışığa maruz kalmanın azaltılması, beynin melatonin salgılamasına yardımcı olur ve bebeğin uyku saatini ritimde tutar. Bebekler karanlıktan korkmak için çok küçükler, bu yüzden gerçekten bir gece lambasına ihtiyaçları yok. Sadece sizin ihtiyacınız olabilir, böylece bebek odasındayken ayağınız takılıp düşmezsiniz. Bu nedenle sadece siz odaya gireceğinizde gece lambasını açabilirsiniz.
Yenidoğanların 24 saat boyunca beslenmeleri gerekir ve ardından yavaş yavaş sütlerinin büyük kısmını ağırlıklı olarak gündüzleri içmeye başlarlar. Yine de, bazı bebekler için gece beslenmesi için uyanmak, kırılması zor bir alışkanlık olabilir. Gün boyunca, bol miktarda ‘ye’ içeren bir ‘ye-uyan-uyu’ rutini uygulayın. Bebeği uyanır uyanmaz besleyin, böylece bebek gündüz beslenmesini alacaktır. Ancak unutmayın; beslemeler aynı zamanda bağ kurmanın harika bir yoludur. Bebek sadece anne sütü veya mama için değil de sizinle biraz kucaklaşmak için uyanıyor olabilir.
Hayatının ilk birkaç ayında, bebeğiniz onu rahatlatmanıza ve uyandığında tekrar uyumaya ikna etmenize güvenir. Nihayetinde amaç, bebeğe kendi kendini sakinleştirmeyi öğretmektir, böylece kendi başlarına uykuya dalabilirler. Buradaki amaç, bebeğinizin gece boyunca sizin yardımınız olmadan uyumasını sağlamaktır. Bir bebeğin ebeveyn yardımı olmadan kendi kendine uyuyabilmesi öğrenilen bir davranıştır. Yatağa yatıp gözlerimizi kapatıp uykuya geçmek; regülasyon gerektirir. Bebekler bu regülasyonu kendi başlarına 6. aydan sonra yapabilmeye başlarlar. Bu nedenle eğer düşünüyorsanız, uyku eğitimine 6. ay dolduktan sonra başlayabilirsiniz.