En güzel ve hafif yaz tatlılarından olan trifle'ın kolaylığı en altı için hazır kedi dili, kreması için çırpılmış krema, sos için de reçel kullanabiliyor olmak. İstediğiniz değişikliği yapın tadı yine çok güzel olacak. Ayrıca ahududu yerine herhangi bir orman meyvesini de kullanabilirsiniz.
Crumble
1/2 su bardağı tereyağı
1/2 su bardağı badem
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
Pastacı Kreması
3 adet yumurta sarısı
1/3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ahududu Sos
1 paket ahududu
1/2 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin
1 paket ahududu
Pudra Şekeri
1. Tereyağı, badem, şeker ve unu bir mutfak robotunda kum gibi olup biraz birleşene kadar çekin. Arada karıştırarak 180 derecede 10 dakika ya da renk değiştirinceye kadar pişirin ve soğutun.
2. Bir sos tenceresinde yumurtaları çırpın. Üzerine şeker ilave edip tekrar çırpın. Nişasta, süt ve vanilyayı ekleyip ocakta düşük ateşte sürekli karıştırarak 1-2 baloncuk görene kadar pişirin. Süzün ve içine tereyağını ekleyip çırpın. Kremanızın tam üzerine gelecek şekilde streçleyip buzdolabına alıp soğutun.
3. Ahududu ve şekeri bir sos tenceresinde, şeker eriyene kadar ısıtın. Dilerseniz blenderdan geçirip süzüp soğutabilirsiniz.
4. Servis edeceğiniz kabın en altına crumble'ı koyun. Üzerine pastacı kremasından bir kat yapın. Araya hazırladığınız sosu koyup üzerine tekrar pastacı kreması ekleyin. Meyvelerle süsleyin.
5. Servis etmeden hemen önce meyvelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Bonus: Supangle nasıl yapılır?