YAŞAM - YEME - İÇME

Armutlu turta nasıl yapılır?

Turta hem görünümü hem tadı şölene dönüşebilecek leziz bir tatlı... Vacilando şefi Özge Kırış iştah açan bir armutlu turta tarifi paylaşıyor...

profil
BT Ekip
31.03.2021
Armutlu turta nasıl yapılır?

Turta hem görünümü hem tadı şölene dönüşebilecek leziz bir tatlıdır. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu hamuru ister küçük ister büyük, dilediğiniz biçimde şekillendirip mevsim meyveleriyle  kısa zaman içinde servis edebilirsiniz. 

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ su bardağı soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • Tutam tuz
  • 3 adet karyağdı armudu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker 
  • ¼  çay kaşığı toz zencefil
  • Üzeri için toz şeker

  • Un, şeker, kabartma tozunu ve tuzu büyük bir kapta yoğurun.
  • Yavaş yavaş tereyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Suyu kontrollü bir şekilde çok yumuşamayacak kadar ekleyip bütün hamuru birleştirin.
  • İki yağlı kağıt arasında açıp 30 dakika buzdolabında soğutun.
  • Armutları dilimleyip şeker ve zencefille karıştırın.
  • Bir tavada yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt koyun.
  • Hamurunuzu çıkarıp ısınmasına imkan vermeden fırın tepsisinin üzerinde şekil verin.
  • Armutları hamurun üzerine dizin. 
  • Hamurun kenarına çok az toz şeker dökün.
  • 15-20 dakika ya da hamurunuzun altı sertleşene kadar pişirin.
  • Üzerine dondurma ile sıcak servis edin.

Bonus: Hindistan cevizli unsuz kurabiye tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler