• Öncelikle kabakları soyup minik minik küpler halinde doğrayalım ve üzerine şekeri döküp tencerede pişirelim.
• Kabak suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam etsin ve piştikten sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım (Bir nevi kabak tatlısı gibi olacak fakat yarı püre halinde olması gerekiyor.)
• Blondie harcı için tereyağını eritelim.
• Mutfak kabının içerisine kabak hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
• Ardından 20*20 kare borcamın içerisine yağlı kâğıt yerleştirelim .
• Hazırladığımız harcı kabın içerisine koyup pişirdiğimiz kabağı karışımın üzerine eşit bir şekilde yayıp kürdanla desen veriyormuş gibi yapalım.
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişirelim.
• Fırından fırına değişiklik olacağı için 20 dakikadan sonra kontrollü pişirelim.
• İçi nemli bir kıvamda olmalıdır.
• İsterseniz fırından çıktıktan sonra ılık ya da soğuduktan sonra daha rahat keserek servis edebilirsiniz.
Bonus: Balkabaklı makarna tarifi