1 su bardağı: 200 ml
Bu ölçülere göre iki bezenin birinden bir borcam çıkıyor.
Tavuk için:
Hamur için:
İç için:
Sosu için:
Tavuğumuzu haşlamakla işe başlıyoruz. Haşlanan tavuğun etlerini ve suyunu ayırıyoruz. Etleri didikliyoruz. Suyunu da tüm tarif boyunca kullanacağız.
Hamur için verilen malzemelerle basitçe bir hamur hazırlıyoruz. Sert bir hamur olmalı. Üzerini kapatıp ortalama 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Mantının içi için, erittiğimiz yağda soğanları biraz tuz ekleyerek orta ateşte yumuşatıyoruz. Ilık suda bekletip nişastasını aldığımız pirinçleri atıyoruz. Pirinç ve soğanları çok kavurmadan baharatları ilave ediyoruz. Son olarak tavuk suyunu katıyoruz.
Hamuru iki bezeye bölüp açıyoruz. Büyük kareler kesip içlerini doldurup bohça şeklini veriyoruz. Yağladığımız borcama dizip mantılara da erimiş tereyağı sürüp altüst 180 derecede ısınmış fırına 30 dakikalığına gönderiyoruz.
Bu sırada sosumuzu hazırlıyoruz. Yine orta ateşte (hatta kısık) soğanlarımızı terletiyoruz. (Biraz tuz da atalım) Kendini salan soğanlara tavuk suyumuzu ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakika da bu şekilde pişiriyoruz.
Fırından mantıları çıkarıp aralarına soğan ve tavuğu dağıtıyoruz. Son olarak da tavuk suyunu borcama döküyoruz. Suyun mantıların yarısından daha üstüne gelecek gibi düşünebilirsiniz.
Tekrar 30 dakikalığına fırına gönderiyoruz. (İkinci aşamada fırını 160 dereceye alıyoruz)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.