Malzemeler:
	- 500 gr buğday unu 
 
	- 350 gr ılık su 
 
	- 40 gr yaş maya veya 15 gr toz maya 
 
	- 10 gr tuz
 
	- 50 gr kuru domates 
 
	- 50 gr zeytin 
 
	- 15 gr kuru kekik veya taze kekik 
 
 
Yapılışı:
	- Büyük bir kabın içinde unu, tuzu harmanlayıp ortasına mayayı ve suyu ekleyip yoğurun. 
 
	- Ele hafif yapışan bir hamur elde etmiş olacaksınız.
 
	-  Üzerini streç ile kapatıp ılık bir odada 20 dakika bekletiniz. 
 
	- 20 dakikanın ardından hamurunuzu tezgaha alıp katlama yaparak yoğurunuz. 
 
	- Ardından tekrar kaba alıp üzerini örterek 15 dakika daha bekletiniz. Süre bitiminde tezgaha alıp aynı işlemi tekrarlayınız ve üzerini kapatıp 15 dakika daha bekletiniz. 
 
	- Ardından hamuru isterseniz eşit şekilde bölebilir ya da büyük bir ekmek yapabilirsiniz. 
 
	- İçerisine kuru domates, kekik ve zeytinleri ekleyip karışıncaya kadar yoğurunuz. 
 
	- Hamurunuza şekil verip unlanmış temiz mutfak bezinde veya derin dar borcam kabında hamuru unlayıp son mayalandırma işlemini yapın.
 
	- Bu süreçte fırınınıza tepsiyi boş bir şekilde koyup 220 derecede çalıştırın. 
 
	- 15 dakika mayalandırmanın ardından fırından tepsiyi çıkartıp hamurun şeklini bozmadan tepsiye alın ve üzerine içerisindeki havayı çıkartması için keskin bir bıçak ile kesik atın. 
 
	- Hemen ardından fırına alıp 220 derecede 15 dakika, daha sonra 200 dereceye indirip fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 10 dakika daha pişirin. 
 
	- Ekmeğinizin piştiğini kızarma tonundan ve üzerine vurduğunuzda çıkan tok sesinden anlayabilirsiniz. Pişmemiş ise 10 dakika daha kontrollü şekilde pişirin.
 
	- Piştikten sonra ister ılık, isterseniz soğutup servis edebilirsiniz.
 
 
NOTLAR:
	- Ekmeğinizi istediğiniz un çeşidi ile yapabilirsiniz. Mesela 200 gr kepek unu, 100 gr çavdar unu, 200 gr buğday unu ile karışık ya da iki çeşit un ile de yoğurabilirsiniz. 
 
	- Ekmeğinizin içerisine çeşitli tahıllılar , ay çekirdeği de koyabilirsiniz .
 
	- Hamurunuzu yoğururken kat vererek yoğurunuz, yoğurdukça hamurunuzun gluteni çıkar ve gözenekleri piştikçe çoğalır.
 
	- Ekmeğinizi dilerseniz tek tip un ile de yapabilirsiniz. 
 
	- Mayalandırma sürecini ılık ve sıcak ortamda yaparsanız süreyi hızlandırmış olursunuz . 
 
Fırınınızın durumuna göre pişme süresi değişebilir. Kontrollü pişiriniz. 
Bonus: Tavada mısır ekmeği tarifi