YAŞAM - YEME - İÇME

Lokmalık mini brownie tarifi

Soğuk havalarda sıcak kahvenin ya da çayın yanına en çok yakışan lezzetlerden biri cevizli vişneli brownie! Okan Filizçay, vişne yerine diğer kırmızı meyveleri kullanabileceğinizi söylüyor. Ayrıca erimiş beyaz çikolatayla da servis edebilirsiniz

profil
BT Ekip
23.02.2025
Lokmalık mini brownie tarifi

1 su bardağı: 200 ml 

 

  • 150 gr tereyağı ya da margarin  
  • 250 gr bitter çikolata  
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında) 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket toz vanilya  
  • Yaklaşık 1 su bardağı ceviz  
  • Vişne (dondurulmuş kullandım) 

Tereyağını yakmadan dikkatlice eritiyoruz. Ocaktan alıp sıcakken bitter çikolatayı ilave ediyoruz.  

Diğer yandan yumurta ve şekeri çırpıp köpük hale getiriyoruz. İlk sıcaklığını atmış erimiş çikolatayı az az ekleyerek karıştırıyoruz. 

Karışıma kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz. Bu aşamada karıştırmak için spatula kullanalım. Cevizi de son olarak karıştırıyoruz. 

Kalıbı/tepsiyi yağlayıp harcı içine aktarıyoruz. Üzerine vişneyi dağıtıyoruz. 

Önceden alt üst 180° ısınmış fırına 25 dakikalığına gönderiyoruz. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun


Önceki ve Sonraki
Haberler