Yemek kitabı, menü, yemek programı takip etmek bu yüzden önemli, herkes iyi bir şef olabilir aslında, biraz gözünüzü, dilinizi eğitseniz, az bir bilgiyle çok değişik tarifler çıkabiliyor. Instagram’da beni takip ediyorsanız, akşamları hikayelerimde #dolaptanevarsa yapıyorum. O yemekler de bu birikimimin ve merakımın sonucu. İki havuç, bir patlıcan ve sarımsakla uydurma ama tadı çok güzel yemek çıkartabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınıza güvenin yeter.
Gelelim mandalinalı kekimize, bu kek mandalinanın hepsini kullanıyoruz, kabuğu, derisi ve içi. Hazırlanırken müthiş güzel kokular yayan, glutensiz, hata kabul eden, aromatik bir kek. Bence bunu greyfurt ve portakalla da deneyebilirsiniz. Tarifte badem unu var, markette yok ise soyulmuş bademleri rondodan geçirip toz haline getirmeniz yeterli olacaktır. Ceviz, kaju veya fındık unu da kullanabilirsiniz aynı yöntemle. Bir de bu tarz ıslak kekler, buzdolabında hava almayacak şekilde saklanıp, yapıldıktan bir gün sonra yenilince daha da güzel oluyor!
**Nigella Lawson’un ‘Clementine Cake’ tarifinden uyarlanmıştır.