YAŞAM - YEME - İÇME

Unsuz ve yağsız mandalinalı masum kek

Hazır tam mandalina mevsimiyken Bengi Kurtcebe ile sağlıklı bir kek hazırlamaya ne dersiniz?

Unsuz ve yağsız mandalinalı masum kek
Unsuz ve yağsız mandalinalı masum kek
Bazı meyveler var, ne kadar sevsem de tatlılarını hiçbir yerde göremiyorum. Karpuz, erik, kiraz… Neden tatlıları yok? Kafamda deli sorular gezerken, sevgili annem Bodrum’dan bir sepet dolusu organik, dalından yeni koparılmış mandalina getirdi. “Ne yapsak bu kadar mandalinayı?” demeye kalmadan, aklıma Nigella Lawson’u kitabında gördüğüm bir tarif geldi.

Yemek kitabı, menü, yemek programı takip etmek bu yüzden önemli, herkes iyi bir şef olabilir aslında, biraz gözünüzü, dilinizi eğitseniz, az bir bilgiyle çok değişik tarifler çıkabiliyor. Instagram’da beni takip ediyorsanız, akşamları hikayelerimde #dolaptanevarsa yapıyorum. O yemekler de bu birikimimin ve merakımın sonucu. İki havuç, bir patlıcan ve sarımsakla uydurma ama tadı çok güzel yemek çıkartabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınıza güvenin yeter.

Gelelim mandalinalı kekimize, bu kek mandalinanın hepsini kullanıyoruz, kabuğu, derisi ve içi. Hazırlanırken müthiş güzel kokular yayan, glutensiz, hata kabul eden, aromatik bir kek. Bence bunu greyfurt ve portakalla da deneyebilirsiniz. Tarifte badem unu var, markette yok ise soyulmuş bademleri rondodan geçirip toz haline getirmeniz yeterli olacaktır. Ceviz, kaju veya fındık unu da kullanabilirsiniz aynı yöntemle. Bir de bu tarz ıslak kekler, buzdolabında hava almayacak şekilde saklanıp, yapıldıktan bir gün sonra yenilince daha da güzel oluyor!

**Nigella Lawson’un ‘Clementine Cake’ tarifinden uyarlanmıştır.


Önceki ve Sonraki
Haberler