Başlangıç olarak sunulan Mini Mini Lahmacun, hayatımda yediğim en iyi lahmacunlardan biri olabilir ki masada herkesin kendinden geçtiği kesin bilgidir. Çıtır çıtır yufka üzerinde kıymayı sucukla karıştıran, yanında sumaklı ekşili soğanla eşleştiren Refika, bu güzel lezzeti Turşu Sulu Pembe Acılı Ayran ile tamamlamış. Fındık lahmacun boyutunda iki adet olarak servis edilen başlangıç, bence menünün yıldızıydı.
Ara sıcak olarak Buharda Pişmiş İçli Bir Köfte geliyor. Acı biber ve ceviz ile eşleştirilen içli köfte tek kelimeyle enfesti. Hemen ardından Mükemmel Patlıcan Mütebbel adında kıvamı oldukça başarılı bir meze ve Dört Yeşillikli Narlı, Düdüklü Salata (düdük: kızarmış ekmek içi eritilmiş peynir) servis ediliyor. Mütebbeli bilmeyenleriniz varsa kısaca tahinli patlıcan salatası olarak tanımlayabiliriz.
Refika, ana yemek olarak ise Kendini Künefe Zanneden Reyhanlı, Fıstıklı Köfte adında bir tabak hazırlamış. Yemeğin başında menüyü elimize alır almaz, ismiyle hepimizde merak uyandıran kocaman porsiyonlu köfteyi keser kesmez içinden fışkıran peynir, kendini neden künefe zannettiğini ispatlar nitelikte. Üzerinde kaymağın etrafına sarılı çıtır kadayıf ile servis edilen ve acı tuz ile baharatlandırılan köftedeki lezzet uyumunun damağımda bıraktığı tadı ve beynimde yarattığı hazzı anlayabilmeniz için ilk fırsatta Any’ye gitmeniz gerekiyor.
Finalde de dinlendirilmiş yufka, kaymak, şeker ve fıstıktan oluşan Antep’in olmazsa olmazı Yufkada Mini Katmer var.
Nisan ayının sonuna kadar Arnavutköy’deki Any’de bulabileceğiniz bu efsane menünün kişi başı fiyatı ise 75 TL. Bu arada Acılı Pembe Ayran da ekstra 10 TL olarak ücretlendiriliyor. Bilginize.
4 Mevsim 4 Yöre projesinin ilk kısmı olan Gaziantep ve Antakya karışımı lezzetlerden sonra hangi memleket gelecek bilmiyorum ama Refika’nın eli hangi yöreye değerse değsin, ortaya efsane sonuçlar çıkacağından artık hiç şüphem yok.